'); #/63a691# ?>

Een oude gerestaureerde hoppehoeve middenin een groene oase van rust en stilte. Dit alles gelegen op de Frans- Belgische ‘schreve’ in een klein dorpje, Abele. www.abele.be

Frans – Vlaanderen is een heuvelachtige streek niet zo ver gelegen van de kust. Hier vindt men duidelijk beschreven fiets – en wandelpaden die door de vele velden kronkelen. Het favoriete transportmiddel in het heuvelland is natuurlijk de huifkar, getrokken door 2 typische boerenpaarden. Deze tochten zijn een uitstekende uitstap voor de hele familie (info tel;: 057/388035).

 

 

Ook mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de streek komen hier aan hun  trekken. Hier en daar vindt u Engelse kerkhoven daterend uit WO 1 en in Ieper kunt u het prachtig oorlogsmuseum: “ Flanders Field” bezoeken.

In Poperinge voelen de bierliefhebbers zich dan weer thuis tussen de hoppevelden en de brouwerijen.

De poëten onder ons krijgen een gat in hun cultuur als ze de poëziezomer van Watou (op 3km) aan hun neus laten voorbijgaan. Eén maal per jaar is Watou 2 maanden lang hét centrum van de poëziewereld. Meer info op www.poeziezomerswatou.be en www.watou.com.

U kan ook eens een kijkje nemen op www.sintjanterbiezen.be.

Op de website van Toerisme Westhoek (www.toerismewesthoek.be) vindt u nog veel andere tips. (info@toerismewesthoek.be)

Vindt u dit alles nog geen reden om uw valiezen te pakken, laat onze huisjes dit dan wel zijn.